Bøger, som nævner Skatteforvaltningsloven § 20

Bemærk, at § 20 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 20, om det har en betydning.

Eksempler på særregler med videregående partshøringspligt

- Side 554 -

...forvaltningslovens §§ 19‑21, kan følge af særlige lovbestemmelser eller af bestemmelser fastsat i henhold til lov på de enkelte forvaltningsområder. Eksempelvis indeholder skatteforvaltningslovens §§ 19 og 20 regler om sagsfremstilling og høring ved såkaldte agterskrivelser, der supplerer og udvidelser partshøringspligten i forhold til forvaltningslovens alminde-

Læs på Jurabibliotek



Underretning om, at der verserer en sag

- Side 558 -

...vandforsyningslovens § 74. Se også skatteforvaltningslovens §§ 19 og 20 om pligt til skriftlig underretning om påtænkt ændring af skatteansættelse i forhold til det selvangivne. Endelig vil også oplysningsreglerne i databeskyttelsesforordningens art. 14 undertiden indebære, at parten får viden om sagens eksistens, jf. nedenfor under pkt. 4 i dette indledningsafsnit.

Læs på Jurabibliotek



En konkret væsentlighedsvurdering med omvendt bevisbyrde

- Side 579 -

...Efter en konkret væsentlighedsvurdering kunne den omstændighed, at der blev truffet afgørelse dagen inden udløbet af høringsfristen, herefter ikke føre til ugyldighed. Se også U 2003.1739 H, der afviser ugyldighed i en situation, hvor myndigheden traf afgørelsen i sagen, efter at parten havde indgivet sit høringssvar, men inden høringsfristens udløb.

Læs på Jurabibliotek



Mundtlig eller skriftlig høring – høringstema

- Side 607 -

...særlovgivningen, at en høring skal ske skriftligt, jf. f.eks. skatteforvaltningslovens §§ 19 og 20 om sagsfremstillinger og agterskrivelser. I mangel af sådanne særlige lovregler vil myndigheden normalt kunne gennemføre en partshøring efter § 19 på både et mundtligt og et skriftligt grundlag. Eksempelvis vil partshøringen kunne ske i et møde eller telefo-

Læs på Jurabibliotek



Frist for udtalelsen

- Side 615 -

Endelig kan en vis vejledning følge af lovbestemte høringsfrister i særlovgivningen, jf. f.eks. skatteforvaltningslovens § 20, stk. 2, der foreskriver en høringsfrist på mindst 15 dage regnet fra høringsskrivelsens datering.

Læs på Jurabibliotek