Bøger, som nævner Skatteforvaltningsloven § 20

Bemærk, at § 20 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 20, om det har en betydning.

Officialprincippet

- Side 331 -

...agterskrivelse, idet det heri angives, at Skatteforvaltningen må indhente og beskrive den varslede afgørelses faktiske og retlige grundlag. Disse bestemmelser om pligt til høring af skatteyderen med tilhørende adgang til kontradiktion er også et udslag af officialprincippet, idet det herved søges sikret, at samtlige relevante forhold inddrages. Skatte-

Læs på Jurabibliotek



Sagstilskæring – Skattekontrollens tilrettelæggelse – »Det obligatoriske princip«

- Side 335 -

...udenforstående. Det obligatoriske princip indebærer således ikke, at myndighederne er forpligtet til at udrede og fastlægge en blot mulig skattepligtig indkomst, men er omvendt forpligtet til at fastlægge skattekravet, når sagen er således opfyldt, at der kan afsendes en agterskrivelse efter SFL § 20 med heri indeholdte krav om faktisk og retlig klarhed.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 336 -

...pålagt sig selv den beløbsmæssige begrænsning, at alene skattekrav, der overstiger 500 kr., skal give anledning til agterskrivelse. 489 489. Niels Winther-Sørensen har i SR-Skat 2018.293 kritiseret retningslinjerne for at hvile på et ukorrekt juridisk grundlag. Samtidig anses retningslinjerne også for at være for »rigide« og indebære ineffektivitet.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...indgå i en forligsmæssig aftale herom. Dette kræver dog, at der består en reel usikkerhed om sagsoplysningen, som er af skønsmæssig karakter. Der er således intet i vejen for, at skattemyndighederne indgår et forlig om den skønsmæssige værdiansættelse af et givet aktiv eller størrelsen af en udeholdt indkomst, når der består en reel usikkerhed herom.

Læs på Jurabibliotek



Revision og taksering

- Side 338 -

...foretaget effektive kasseafstemninger. Det følger da også af kravet om agterskrivelse i SFL § 20, der også finder anvendelse ved taksering, at skattemyndighederne i hvert tilfælde selvstændigt må godtgøre og begrunde, at en skønsmæssig ansættelse, der afviger fra den oplyste skattepligtige indkomst, kan sandsynliggøres som mere retvisende end det oplyste.

Læs på Jurabibliotek