Bøger, som nævner Straffuldbyrdelsesloven § 78

Ret til rådgivning før afsoning

- Side 156 -

...eller lukket regi,– beskæftigelse, herunder uddannelse under afsoningen,– udgang, herunder frigang,– hjælp til forsørgelse, herunder bevarelse af bolig og støtte til familie,– behandling, herunder misbrugsbehandling eller lignende i fængsler og arrester,– anbringelse i henhold til sfbl. § 78, stk. 1-2,– udsættelse af straffuldbyrdelsen og– benådning.

Læs på Jurabibliotek



Behandling af psykisk syge

- Side 178 -

...behandling, kan overførslen ske efter sfbl. § 78. Overførsel efter sfbl. § 78 forudsætter i almindelighed den indsattes samtykke, jf. § 2 i § 78-bekendtgørelsen. 129 129. Se nærmere nedenfor afsnit 8.1 om § 78-anbringelse. Protesterer den indsatte mod overførslen, kan indlæggelse kun ske i overensstemmelse med psykiatrilovens regler om tvangsindlæggelse.

Læs på Jurabibliotek



Misbrugsbehandling

- Side 180 -

...forbeholdes de indsatte stofmisbrugere, som – fordi afgørende hensyn taler imod anbringelse uden for et fængsel – ikke kan visiteres til misbrugsbehandling på en institution uden for Kriminalforsorgen. Udgangspunktet er ellers, at de dømte så vidt muligt skal benytte samfundets almindelige behandlingstilbud, fx ved alternativ afsoning i medfør af sfbl. § 78.

Læs på Jurabibliotek



Undvigelse

- Side 205 -

...U 2004.1177 V; U 2005.57 V. varetægtsfængslede og dømte under udgangsledsagelse, varetægtsfængslede, som i medfør af rpl. § 765 er surrogatanbragt, og dømte, som i medfør af sfbl. § 78 eller udgangsbekendtgørelsens § 50 er placeret i et udslusningsfængsel eller en institution uden for fængsel eller arrest. 186 186. U 2003.2461/1 Ø; U 2003.2615 Ø.

Læs på Jurabibliotek



Indsattes ret til at have et barn hos sig i fængslet

- Side 252 -

...tilladelse til at have eller beholde et barn hos sig i institutionen i en begrænset periode, efter at barnet er fyldt tre år, hvis det er det bedste for barnet, og ganske særlige omstændigheder i det enkelte tilfælde taler derfor. Dispensationsadgangen forekommer fornuftig, men bekendtgørelsens bestemmelse herom savner udtrykkelig lovhjemmel til derogation.

Læs på Jurabibliotek