Tilbage til:
Hygiejnebekendtgørelsen
Bilag 1
Bilag 1
Mikrobiologiske kriterier for rå mælk, som leveres fra primærproducenten direkte til den endelige forbruger (jf. § 4, stk. 5)
Fødevarekategori
|
Mikroorganisme
|
Prøveudtagningsplan
|
Grænseværdi
cfu/g
|
Referenceana-lysemetode (1)
|
Led, hvor kriteriet anvendes
|
Foranstaltning i tilfælde af utilfredsstillende resultater
|
n
|
M
|
|||||
Rå mælk
|
E. coli
|
1
|
10
|
NMKL nr. 125 (2)
|
Efter udmalkning og køling af den rå mælk
|
Forhandling af rå mælk indstilles, og produktionshygiejne forbedres
|
1) Den seneste udgave skal anvendes.
2) Der foretages pladespredning af 1 ml mælk. Vurdering af resultater:
Utilfredsstillende: Hvis indholdet af E. coli ligger over 10 cfu/g.