Varmebehandling og genopvarmning af fødevarer skal foretages ved en sådan kombination af tid og temperatur, at fødevarerne er sikre.
Stk. 2 Virksomheden skal dokumentere, at den anvendte metode til varmebehandling eller genopvarmning opfylder kravet i stk. 1.
Stk. 3 Kravet om dokumentation i stk. 2 gælder dog ikke:
-
1) Hvis fødevarerne opvarmes eller genopvarmes til mindst 75 °C i hele fødevaren, jf. dog §§ 12 og 27.
-
2) Ved portionsvis servering af kød, som forbrugeren ikke ønsker gennemstegt.
-
3) Ved enkeltvis servering af hønseæg, der er leveret fra ægpakkeri uden begrænsning i autorisationen.
-
4) Ved varmebehandling af øvrige fødevarer, der af hensyn til fødevarens karakter ikke kan opvarmes eller genopvarmes til mindst 75 °C.
-
5) Ved varmebehandling af rå mælk og rå mælkebestanddele i henhold til § 12, stk. 1.