Formålet med forsøgene med kommunale fleksjobansættelser er at udvikle metoder til, at personer, der er visiteret til fleksjob, og som har en meget begrænset arbejdsevne, får fodfæste på arbejdsmarkedet.
Beskæftigelsesministeren har givet tilladelse til, at Bornholms Regionskommune og Esbjerg, Horsens samt Slagelse Kommuner kan gennemføre forsøg med kommunale fleksjobansættelser for personer, der er ledige, og som har en meget begrænset arbejdsevne, således at den fleksjobvisiterede i forbindelse med ansættelse i et kommunalt fleksjob kan gennemføre praktikperioder eller udstationering i andre kommunale enheder og offentlige samt private virksomheder, jf. §§ 3 og 4.
Stk. 2 Under praktikperioder eller udstationeringer efter stk. 1, er den fleksjobvisiterede ansat med kommunen som ansættelsesmyndighed, og kommunen udbetaler løn for det arbejde, der udføres hos praktik- eller udstationeringsstedet, jf. § 70 e, stk. 3 og 4, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.
Stk. 3 Forsøgsperioden løber fra den 1. september 2013 til den 1. december 2014.
Der gives tilladelse til forsøg, hvor kommunen som arbejdsgiver får betaling for det arbejde, der udføres, når en person er udstationeret hos en anden kommunal enhed, en offentlig eller en privat virksomhed.
Stk. 2 Den betaling kommunen modtager, jf. stk. 1, skal mindst svare til den løn, som den udstationerede ville have krav på efter § 70 e, stk. 3 og 4, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, hvis den pågældende var ansat hos den arbejdsgiver, hvor udstationeringen foregår.