- Side 133 -
...22.12.2004. Forskelsbehandlingslovens § 2 a, der ved samme lejlighed blev indsat i loven, pålægger arbejdsgiveren til en person med handicap en forpligtelse til inden for visse rammer at opfylde de kompensationsbehov, der følger af en funktionsnedsættelse, ved at træffe foranstaltninger med henblik på at tilpasse arbejdsforholdene for den handicappede.
- Side 134 -
...arbejdsgiveren efter forskelsbehandlingslovens § 2 a har pligt til at acceptere deltid for at tilpasse jobbet til en arbejdstager med handicap. Vestre Landsret har i et par sager afvist dette. EU-Domstolen har nu i de forenede sager, Ring og Werge fastslået, at deltid kan være en af de tilpasningsforanstaltninger, arbejdsgiveren har pligt til at foretage.
(...)
- Side 136 -
...ikke var muligt at tilbyde ingeniøren en deltidsstilling på 20 timer om ugen og samtidig leve op til kommunens mål med hensyn til serviceniveau over for borgere og virksomheder. Højesteret fandt, at kommunen ikke havde tilsidesat sin forpligtelse efter forskelsbehandlingslovens § 2 a, og at opsigelsen ikke var i strid med forskelsbehandlingsloven.
- Side 137 -
...handicappet på grund af farveblindhed, der gjorde, at han ikke var skikket til udkig. Det var ikke i strid med forskelsbehandlingsloven, at skibsassistenten blev afskediget på grund af handicappet, idet en pligt til afhjælpning af handicappet ville indebære en uforholdsmæssig stor byrde for arbejdsgiveren, jf. forskelsbehandlingslovens § 2 a, 2. pkt.