- Side 904 -
...afgørende for bedømmelsen af om arbejdsgiveren har tilsidesat sin tilpasningsforpligtelse efter FBL § 2 a, og arbejdsgiverens viden eller burde viden vil derfor ofte være afgørende også i afskedigelsessager, hvor spørgsmålet er, om der foreligger indirekte diskrimination. Ved bedømmelsen heraf må det samlede forløb tages i betragtning, jf. U 2015.3301 H.
(...)
- Side 906 -
...godtgjort, at [F’s] funktionsbegrænsning på opsigelsestidspunktet måtte forudses at være af lang varighed.« I Vestre Landsrets dom af 8. januar 2019, B-82-17, blev en funktionsbegrænsning, som havde givet sig udslag i et sygefravær på fuldtid i ca. 6 måneder efterfulgt af 5 måneders sygefravær på deltid, ikke betragtet som en begrænsning af lang varighed.
(...)
...a, at en arbejdsgiver skal træffe de foranstaltninger, der er hensigtsmæssige i betragtning af de konkrete behov for at give en person med handicap adgang til at udøve beskæftigelse. Dette gælder dog ikke, hvis arbejdsgiveren derved pålægges en uforholdsmæssigt stor byrde, som ikke i tilstrækkeligt omfang lettes gennem offentlige foranstaltninger.
(...)
- Side 908 -
...indebar en pligt for en ansættelsesmyndighed til at samle ikke-hørekrævende opgaver fra andre teams eller afdelinger i en stilling, som den pågældende kunne varetage, herunder eventuelt som fleksjob, idet der i så fald ville være tale om etablering af en ny stilling med andre funktioner end dem, som væsentligst karakteriserer arbejdet som lægesekretær.
(...)
- Side 911 -
...massivt sygefravær, som havde sin årsag i handicappet. Skolen havde løbende imødekommet behovet for skånehensyn. Da skolen vurderede, at de nødvendige skånehensyn bedst ville kunne imødekommes i skolens SFO frem for i skolens specialklasse, tilbød skolen, at pædagogen kunne flyttes over i SFO’en. Pædagogen afslog dette tilbud og blev herefter opsagt.